Ontwerp & Advies

Ontwerp & Advies van uw tuin of buitenruimte

Bij Papenhoeve Groenvoorziening zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen van unieke tuinen, van landelijk tot strak en modern. De winter is een zeer geschikt moment om een goed tuinontwerp te laten maken

Diepte & Breedte werking

Om diepte en breedtewerking te krijgen maken wij gebruik van: hoogteverschillen, kleurgebruik d.m.v. bijv. planten en verschillende soorten materialen.

Verlichtingsplan

Naast het praktische aspect van verlichting, zorgt verlichting ook voor sfeer. Het aanlichten van belangrijke/sierlijke elementen in de tuin, zoals bomen, pergola’s etc. zorgen voor sfeer in uw tuin.

Beregeningsplan

Om uw tuin ten alle tijden mooi te houden, is het van essentieel belang dat uw tuin genoeg water krijgt. Wij maken een beregeningsplan, met daarin het juiste soort sproeisysteem per plek. Papenhoeve Groenvoorziening kan dit volledig voor u realiseren. Van het maken van een plan tot en met het installeren van de beregeningsapp op uw telefoon.

Beplantingsplan

Samen met u wordt bekeken of er bestaande beplanting kan worden hergebruikt en wat de wensen zijn voor het nieuwe plantgoed. Vervolgens gaan wij hier mee aan de slag en rolt er een duidelijk en mooi beplantingsplan uit.

De 5-fasen van Papenhoeve tuinontwerp

1. Kennismaking

Wij komen bij u langs om uw wensen en ideëen te bespreken. Modern/strak/romantisch/landelijk/onderhoudsarm, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. We bekijken de ligging van het perceel en de mogelijkheden die daarbij horen. We bekijken de omgeving van het perceel en sluiten het ontwerp hier mede op aan. Daarnaast worden de adviezen, tips en ideeën besproken.

2. Schets en tekenfase

We gaan aan de slag met uw wensen en hetgeen wij besproken hebben. Om diepte en breedtewerking te krijgen maken wij gebruik van:

 • hoogteverschillen
 • kleurgebruik d.m.v. bijv. planten
 • verschillende soorten materialen. Dat kan zijn verschillende soorten bestrating, maar ook een plantenbak van (corten)staal, hout, kunststof, beton, natuursteen of lijmblokken behoort tot de mogelijkheden.

Er komt een professionele en duidelijke schets uit. We komen langs om de schets en het geheel met u door te spreken en toe te lichten waarbij eventuele aanpassingen nog doorgevoerd kunnen worden.

3. Definitief ontwerp

Na de schets wordt er een definitief ontwerp gemaakt. Dit houdt in:

 • Tuinontwerp
 • Beregeningsplan: Een goed beregeningsplan is van groot belang voor een tuin. Bomen, planten en gazon hebben ieder zo hun eigen beregeningsbehoefte.
 • Beplantingsplan: In overleg met u komen we samen tot een geschikt beplantingsplan, om in ieder jaargetijden een sierlijke tuin te hebben.
 • Verlichtingsplan: Naast het praktische aspect van verlichting, zorgt verlichting ook voor sfeer. Het aanlichten van belangrijke/sierlijke elementen in de tuin, zoals bomen, pergola’s etc. zorgen voor sfeer in uw tuin.

Er zijn verschillende soorten verlichting voor in uw tuin:

 • Lantaarns groot of klein
 • Spots in de bestrating
 • Boom of plantenspots
 • Muur of schutting aanlichten
 • Erfverlichting
 • Licht in of om waterornamenten

4. Offerte

U krijgt van ons een offerte op maat met daarin duidelijk de werkzaamheden en kosten vermeld.

5. Nazorg

Evt. kunnen wij ook het onderhoud voor u verzorgen. Dat kan van 1 a 2 keer per jaar tot het compleet verzorgen van de tuin, het gehele jaar door. Goede snoei, bemesting, bestrijding en bespuiting zijn van wezenlijk belang voor een prachtige tuin.

Is uw interesse gewekt?

Neem dan nu snel contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Inschrijven nieuwsbrief


  Voer deze veiligheidscode in:captcha

  Offerteaanvraag

  Weet u al exact wat uw wensen zijn? Vraag dan hier een offerte aan.

  Offerte